NORDKAP OG LOFOTEN 

17 dages rundrejse Nordkap

Sveriges naturmekka og Laplands åbne vidder. Nordkap, hvorfra man skuer ud over Ishavet og midnatssolen. Ophold på Lofoten med spidse tinder og maleriske fiskevær. På denne eksklusive rejse er der god tid til det hele!
 

1. dag: Växjö

Turen starter i Växjö, som er den største by i det sydlige Småland. Växjö er anlagt på en halvø beskyttet af den store Helgasjön nord for byen og fire mindre søer syd for byen. Overnatning på Quality Hotel Royal Corner el. lign.


2. dag: Växjö-Falun (488 km, ca. 6 timer)

Turen går gennem det svenske Glasriket og op langs søen Vättern, som er 130 km. lang og 30 km. bred. Overnatning i byen Falun, hvor der bl.a. findes et Minemuseum.  Overnatning på First Hotel Grand el. lign.

3. dag: Falun-Östersund (382 km, ca. 4 timer 50 min)

Dagens første strækning går forbi Siljansøen. Hos Nils Olssons Hemdslöjd i Nusnäs fremstilles de berømte Dalarheste. Videre til Östersund, som danner rammen for naturoplevelser og gåture. Overnatning på Clarion Hotel Grand Östersund el. lign.

4. dag: Östersund-Arvidsjaur (448 km, ca. 5 timer 30 min)

Kompasset peger mod nord. Turen fortsætter til Vilhelmina i Lapland. Gør et stop og få en historisk oplevelse i den gamle kirkeby fra det 19. århundrede. Herefter videre til Arvidsjauer, hvor der overnattes på Hotell Laponia el. lign.

5. dag: Arvidsjaur-Gällivare (248 km, 3 timer)

I dag fortsætter turen igennem Laplands spændende natur. Gør stop i Jokkmokk, som byder på naturreservater og naturparker. I Stencenteret kan man se de flotte håndlavede smykker og dekorationer af sten fundet i området. Videre til Gällivare og overnatning på Quality Hotel Lapland el. lign

6. dag: Gällivare-Kautokeino (349 km, ca. 4 timer)

Fra Gällivare fortsættes videre mod nord til den norske del af Lapland og byen Kautokeino. Besøg den berømte Juhls Sølvsmedje. Overnatning på Thon Hotel Kautokeino el. lign.

7. dag: Kautokeino-Honningsvåg (335 km, ca. 4 timer 30 min)

Gennem Finmarken og op langs den kolde Porsangerfjord til Nordkapøen Magerøya. Aftenudflugt til den 302 m. høje Nordkapklippe. Overnatning på Scandic Bryggen el. lign.

8. dag: Honningsvåg-Alta (206 km, ca. 2 timer 55 min)

Brug evt. formiddagen på at udforske Nordkapøen, før turen går sydover til Alta med sine 6.000 år gamle helleristninger. Overnatning på Scandic Alta el. lign.

9. dag: Alta-Tromsø (309 km, ca. 5 timer 50 min)

Langs flotte nordnorske fjorde til Tromsø, kendt for sin moderne Ishavskatedral, hvor der er mulighed for at opleve midnatskoncert. Ophold på Radisson Blu Hotel Tromsø el. lign.

10. dag: Tromsø-Harstad (300 km, ca. 4 timer 15 min)

Videre til den hyggelige havneby Harstad, som ligger på Norges største ø Hinnøy. Overnatning på Thon Hotel Harstad el. lign.

11. dag: Harstad-Svolvær (168 km, ca. 2 timer 30 min)

Fra Harstad går turen over Sortland til Vesterålen og via den lille fjordfærge Melbu-Fiskebøl til Svolvær, hvor de næste 2 dage tilbringes. Overnatning på Thon Hotel Lofoten el. lign.

12. dag: Svolvær

Tid til at udforske Lofoten med spidse fjeldtoppe, hav og maleriske fiskevær.

13. dag: Svolvær-Fauske (226 km, ca. 5 timer)

Forlad Svolvær og nyd Lofotens flotte natur på vejen til Lødingen, hvor fjordfærgen venter på at bringe jer tilbage til fastlandet. Overnatning på Scandic Fauske Hotell el. lign.

14. dag: Fauske-Mosjøen (265 km, ca. 3 timer 40 min)

Kørsel gennem afvekslende landskaber med dybe fjorde og spektakulære fjeldformationer til det hyggelige Mosjøen. Overnatning på Fru Haugans Hotel el. lign.

15. dag: Mosjøen-Trondheim (391 km, ca. 5 timer 20 min)

Dagens mål er vikingernes gamle residensby, Trondheim. Besøg den imponerende Nidaros Domkirke. Overnatning på Scandic Nidelven el. lign.

16. dag: Trondheim-Hamar (412 km, ca. 5 timer 50 min)

Turen fortsættes sydpå over Dovrefjeldet til Dombås og videre gennem den smukke Gudbrandsdal. Besøg evt. stavkirken i Ringebu eller friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammer. Overnatning på Scandic Ringsaker el. lign.

17. dag: Hjemrejse

Hjemrejse fra Norge f.eks. via Oslo, Larvik, Kristiansand eller Göteborg.

Bestil tilbud>>>

17 DAGE, 16 OVERNATNINGER

Standardværelse m. bad/toilet inkl. morgenmad.
Personbillet fjordfærger

PRIS PR. PERS.

Fra DKK 9.360,-
i dobbeltværelse
Fra DKK 15.645,- 
i enkeltværelse
 

TILLÆG

Fra DKK 695,- 
pr. bilplads på fjordfærger 

Fra DKK 330,-
pr. MC på fjordfærger

Fra DKK 2.240,- pr. person 
for 9 x aftensmad
(ekskl. aftensmad i Växjö, Falun,
Östersund, Arvidsjaur, Alta, Fauske og
Trondheim)

 
AFBESTILLINGSFORSIKRING
6% + 1,1% til staten

REJSEPERIODE

Dagligt i perioden 15.05. – 15.09.18
(andre perioder kan forespørges)


PRAKTISKE OPLYSNINGER

Mulighed for ekstra overnatninger mod tillæg.
Mulighed for ud- og hjemrejse mod tillæg.
Mulighed for sejltur med HURTIGRUTEN fra Harstad til Svolvær mod tillæg.


RESERVATION

Bestil rejsen på www.nordictours.dk

eller ring på 88 32 00 32.
Nordkap
Lofoten / Frithjof Fure / Innovasjon Norge