INKLUDERET:

  • 9 overnatninger på hotel med halvpension
TILLÆG:

  • Bus, dag 1-10 incl. chauffør DKK 75.340,-
  • Bus, dag 1-10 incl. chauffør og rejseleder DKK 108.600

AFREJSEDATOER:

  • 05.05.-14.05.2020
  • 02.06.-11.06.2020
  • 21.07.-30.07.2020
  • 18.08.-27.08.2020
  • 01.09.-10.09.2020
 
For mere information kontakt. 

Christina Lundbek
cl@nordictours.dk

10 dages busrejse gennem Island

 

Pris pr person:

Dobbeltværelse:                          fra DKK 10.765,-
Enkeltværelsestillæg:                 fra DKK   4.685,-
 

Dag 1: Anreise Reykjavik
Ankomst til Keflavik lufthavn og transport til den berømte Blå Lagune på Reykjanæs halvøen. Lagunen er et geotermisk spa omgivet af store lavasten, hvor man kan nyde en afslappende svømmetur i det turkisblå vand, der også er kendt for sine helbredende egenskaber. Fra Den blå Lagune går turen til Islands trendy hovedstad Reykjavik og indkvartering på hotel.

Dag 2: Reykjavik – Akureyri
Efter morgenmaden går turen nordover til Borgarfjörður – et utroligt smukt område med imponerende natur og floder der byder på en usædvanlig rig lakseproduktion. Fortsæt turen op over Holtavörðuheiði plateauet og videre gennem den lille charmerende by Blönduós til Skagafjörður. Her besøger I tørvkirken Víðimýri, der er bygget i år 1834 og én af landets få resterende tørvkirker. Kør efterfølgende til Akureyri, som er den største by i Nordisland og ligger smukt ved fjorden Eyjafjörður. Overnatning i Akureyri.

Dag 3: Akureyri – Húsavik – Tjörnes – Ásbyrgi
Akureyri ligger blot et stenkast fra polarcirklen og er indrammet af bjerge, hvis toppe er dækket af sne næsten hele året rundt. Byen har en botaniskhave, caféer samt gode museer, og vi anbefaler at nyde morgenen i Akureyri inden turen går mod det charmerende fiskerleje Husavik. Fortsæt fra Husavik til den bjergrige halvø Tjörnes og kør dernæst videre mod den imponerende hesteskoformede kløft Ásbyrgi, der er fredet som nationalpark. Overnatning i Ásbyrgi

Dag 4: Mývatn – Dettifoss – Egilsstaðir
Dagens første højdepunkt er det imponerende vandfald Goðafoss – gudernes vandfald. Herfra går turen videre ind i det geotermiske naturreservat ved søen Mývatn. Vi anbefaler et stop ved Námaskarð med boblende svovlkilder og forunderlige lavaformationer. I samme område ligger Dettifoss, det mest kraftfulde vandfald i Europa. Hvert sekund løber der 500 kubikmeter vand ud over kanten, og dette spektakulære skue bør man ikke gå glip af. Turen går videre gennem et vidunderligt landskab til Egilsstaðir. Overnatning i Egilsstaðir.
 
Dag 5: Egilsstaðir – Hofn 
Kør sydpå langs Islands imponerende østkyst til Almannaskarð. Tæt ved Höfn er Vatnajokull gletsjer, der med 8100 km2 er verdens tredjestørste gletcher.  Overnatning i Hofn.
 
Dag 6: Hofn – Vík
Fortsæt jeres gletchereventyr langs kysten til gletsjerlagunen Jökulsárlón, som er én af Islands absolutte perler. Dernæst videre til Skaftafell Nationalpark, der ligger ved foden af den mægtige Vatnajokull gletsjer og som det højeste punkt i landet på 2109m. Nyd den skønne udsigt over et storslået landskab - fra funklende gletsjer og turkisblå søer til dybe grønne skovlandskaber, der gemmer på talrige fugle- og plantearter. Overnatning i Vík
 
Dag 7: Vík – Hveragerdi 
Dagens rute fører forbi gletsjerene Eyjafjallajökull und Mýrdalsjökull. Efter et besøg på Sagnheimar Folkemuseum i Vestmannaeyjar fortsætter turen til de smukke bjergformationer på den sorte lavastrand Reynisfjara. Gør et stop ved halvøen Dyrhólaey, som er et sandt paradis for ornitologer og hvorfra man har en fantastisk udsigt over det vilde Atlanterhav. Dyrhólaey er ikke åbent for besøgende i ynglesæsonen fra 1. maj til 25. juni. Videre langs Ringvejen anbefaler vi et stop ved vandfaldet Skógarfoss og ved det smukke 60 meter høje vandfald Seljalandsfoss inden ankomst til dagens destination Hveragerði.
 
Dag 8: Hvergerðdi – Gullfoss – Reykjavik
Udforsk det spændende, geotermiske Geysir område. De varme boblende kilder og gejseren Strokkur, der ca. hvert 5. minut skyder kaskader af vand 30 meter op i luften, er en facinerende oplevelse. Videre til Islands mest berømte vandfald Gullfoss. Besøg herefter nationalparken Thingvellir, der er på UNESCOs Verdensarvsliste og hvor det Islandske parlament ”Althingi” blev grundlagt i år 930. Herfra går turen videre til Reykjavik.        
 
Dag 9: Reykjavik
Udforsk den charmerende hovedstad Reykjavik på egen hånd eller book en hvalsafari, hvor man oplever  kæmpe hvaler i deres naturlige omgivelser. Dagen afsluttes på  restaurant, hvor der serveres islandske specialiteter.  
 
Dag 10: Afrejse
Der tages afsked med Reykjavik. Transport til Keflavik lufthavn.
 
 
 
 
The Blue Lagoon: Promote Iceland
 
Reykjavik: Promote Iceland
 
Promote Iceland
 
Dyrholaey: Promote Iceland
 
Husavik: Promote Iceland
 
Stokkur: Promote Iceland
 
Puffin: Tessa Kwant