PAKKEN INDEHOLDER

  • 1 overnatning med morgenbuffet på det dejlige Scandic Hotel Aarhus City eller Comwell Aarhus i delt dobbeltværelse
  • Entré Friluftsmuseet "Den Gamle By" 
  • Entré Moesgaard Museum MOMU 

TILLÆG

  • Enkeltværelsestillæg
  • Rundvisning MOMU pr. 25 personer 
  • Rundvisning "Den Gamle By" pr. 20 personer      

AFREJSE

  • på request 

Marselis (Cees van Roeden)
 

2 DAGE AARHUS 
Levende kultur i verdensklasse!


Arrangement p.p. fra kr                   575,-

SEND FORESPØRGSEL


SMILETS BY
FÅR ENDNU MERE AT SMILE AF

Aarhus tager allerede nu forskud på at være Europæisk Kulturhovedstad 2017 - byen er levende og attraktiv som aldrig før. Dermed har du en fantastisk mulighed for at tilbyde en skøn 2-dages tur til Aarhus. MOMU - det nye Moesgaard Museum - sætter på en helt ny måde fokus på kultur og arkitektur med udstillinger i særklasse. I købstadsmuseet Den Gamle By kan kan man opleve sin egen eller sine bedsteforældres fortid.  Haveinteresserede kan besøge Dronningens egen have på "Marselisborg Slot". Den internationale Sculpture By The Sea tilbyder en anderledes kunstoplevelse i smuk natur langs Tangkrogen og Moesgaard Strand - og der er mulighed for at udvide sin horisont højt over byens tage med et kig ud gennem Olafur Eliassons meget roste Rainbow Panorama på toppen af ARoS. 

 
1. dag: "Den Gamle By"
Vi anbefaler at starte med et hyggeligt besøg i den stemningsfulde "Den Gamle By" hvor du kan opleve det gamle apotek, levendegjorte håndværk og duften af frisk brød inde fra bagerbutikken. Som noget nyt er der nu også en nostalgisk 1974-gade, hvor du kan gense bl.a. datidens radioforretning. Det topsikrede Kunstkammer i Den Gamle By indeholder i øvrigt nogle af landets fineste samlinger af ure, sølv, porcelæn og fajance.

Eftermiddagen kan bruges til en slentretur langs stranden for at se den verdensberømte Sculpture By The Sea - der udstilles 56 skulpturer på Tangkrogen og Ballehage Strand skabt af kunstnere fra 24 forskellige nationer. Morsomme, imponerende og anderledes skulpturer, der leger med vinden og vandet. Udstillingen kører 5. juni-5. juli og der er gratis adgang.

Eller besøg den verdenskendte kunstner Olafur Eliassons regnbue-rundgang højt hævet over byens tage på toppen af ARoS - der også rummer museets ikoniske vartegn "Boy" og enestående kunstsamlinger. Indtjekning på det nye komfortable Scandic Hotel Aarhus City eller Comwell Hotel Aarhus, begge ligger i hjertet af Aarhus og i gåafstand fra det meste. Der er et rigt udvalg af gode og hyggelige restauranter i alle prisklasser - og der er i øvrigt heller ikke langt til den nærmeste af Aarhus' 3 nye Michelin-restauranter. 

2. dag: "Moesgaard Museum"
MOMU er på kort tid blevet en kæmpeattraktion både i kraft af arkitektur, udstillingerne og den naturskønne beliggenhed i Skåde Bakker med udsigt til skov og hav. Udover nogle enestående forhistoriske samlinger - bl.a. Grauballemanden, der ligger i sin mose - har MoMu vist bl.a. den meget roste Kina udstilling med den første kajsers terracotta hær og den ligeledes fremragende udstilling om Rom og gladiatorerne.  

Hvis Dronning  Margrethe ikke bor på slottet, kan haveinteresserede frit besøge hendes smukke slotshave ved Marselisborg. Og så har vi slet ikke nævnt Strøget med et utal af attraktive butikker, utallige hyggelige caféer langs Åen, nyudnævnte Michelin-restauranter, Latinerkvarteret, Domkirken og meget meget mere! Jo - Aarhus har masser at smile af! 
 

 
ARoS (Kim Wyong/Visitdenmark)
Sculpture by the Sea (fra 2013) Anders Hede
Åen (Cees van Roeden/Visitdenmark)
Den Første Kejser på MOMU (Hanne Mikkelsen)
Den Gamle By (Poul Erik Østergaard)